Hlavní obsah

Pětiletého syna otrávila solí a psala o záhadné nemoci, dostala doživotí

– White Plains • Aktualizováno

Trest doživotí s možností propuštění nejdříve za dvacet let vynesl ve středu soud v americkém státě New York nad 27letou ženou, která otrávila svého pětiletého syna solí.

Foto: ČTK/AP

Lacey Spearsová

Článek

„Váš zločin je svojí krutostí v mnoha ohledech nepochopitelný. Vzbuzuje mnoho otázek, na které, upřímně řečeno, nenalézám odpovědi. Nebyl to spontánní, nedomyšlený ojedinělý čin. Byla to závažná řada promyšlených činů, které otřásají svědomím,“ prohlásil před vynesením verdiktu soudce Robert Neary.

Žalobkyně Janet DiFioreová poukázala na to, že matka svého syna Garnetta trápila celý život a hoch musel být opakovaně hospitalizován a podstupovat chirurgické zákroky. „To všechno bylo způsobeno člověkem, který ho měl nejvíc ochraňovat - jeho matkou,“ uvedla.

Soud už minulý týden uznal Lacey Spearsovou vinnou z vraždy druhého stupně, k níž se váže minimální trest 15 let vězení.

Žena podle žalobců loni v lednu podala chlapci smrtící dávku soli vyživovací trubicí. Prý chtěla upoutat pozornost a lítost okolí tím, že jako matka trpí nemocí svého syna. Spearsová jeho zdravotní problémy popisovala na osobních stránkách i Facebooku. Poté, co dítě otrávila solí, psala o záhadném onemocnění.

Její obhájci u soudu argumentovali, že smrt dítěte z konce ledna loňského roku způsobila špatná péče nemocnice, do níž byl převezen.

Reklama

Výběr článků

Načítám