Hlavní obsah

Gang útočil na matky a bral jim novorozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

El Segundo

Gang vedený ženou útočil na matky, aby se zmocnil jejich dětí. V kalifornské Coroně ve středu zatkli 47letou Giseleangelique Rene D´Millianovou spolu se třemi komplici. Žena je stíhána za zorganizování únosu třítýdenní Elizy Delacruzové dítěte a její smrt. Gang se pokusil o únosy dalšího dítěte, které chtěla žena vydávat za vlastní.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Článek

D´Milianová je stíhaná za vraždu, únos, pokus o vraždu a spiknutí. Ze stejných činů byl obviněn i 29letý komplic Anthony McCall. Třicetiletá dcera D´Milianové Charisse Sheltonová a 44letý Todd Boudreauy byli zatčeni kvůli podezření, že se snažili zločiny zamaskovat. Kromě dcery jsou všichni ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci, u Sheltonové je stanovena miliónová kauce.

„Za 29 let jsem nikdy nic takového neviděl. Neviděl jsem, že by někdo pátral po dětech, a pak se pokoušel zabíjet jejich matky. To je neuvěřitelné,“ řekl podle listu The Washington Post šéf policistů z Long Beach Robert Luna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

D´Milianová založila fiktivní charitativní organizaci, která se měla zaměřovat na pomoc dětem ve věku měsíc až dva a žádala známé, aby jí pomohli najít děti ve vhodném věku.

Gang poprvé zaútočil 3. ledna v Long Beach. D´Milianová a McCall sledovali autobus, kterým jela žena s třítýdenní dcerou Elizou, uvedl list New York Post. V jejich domě postřelil matku, otce a strýce Elizy. O dvě hodiny později McCall kojence odnesl. Eliza ale nepřežila a její tělo bylo nalezeno v odpadcích u mexických hranic.

Gang se však ani poté svého plánu nevzdal, 6. února byla zbita v hotelu v El Segundu baseballovou pálkou další matka, která byla v pokoji se svým čtyřměsíčním synem. Personál hotelu sice útok zastavil, ale McCall unikl, dítě však neunesl.

Pátrání komplikovalo, že příbuzní Elizy byli natolik vážně zranění, že nemohli vypovídat.

D´Milianová namluvila příteli, že s ním má dítě

Policie naznačila i motiv. D´Milianová v prosinci namluvila svému ženatému příteli, že když byl v prosinci mimo státy, porodila mu dvojčata.

„Vymyslela si příběh a chtěla, aby uvěřil, že tyto děti jsou její,“ řekl policejní poručík Lloyd Cox. „Proč, to nevíme. Nejsme si jisti jejím motivem.“

Případ se podařilo rozlousknout týden poté, co v Coloradu žena nabízející kojenecké oblečení, napadla svou zákaznici a vyřízla jí plod s těla. Dítě nepřežilo, matka už byla propuštěna z nemocnice. Právě tento útok přivedl policisty na to, že v případě smrti Elizy by mohl být motiv podobný. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám