Hlavní obsah

V ruinách domů v argentinské džungli se mohli skrývat nacisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires
Aktualizováno

V odlehlé části džungle v Argentině objevili archeologové ruiny domů, které podle nich mohly sloužit jako úkryt nacistů prchajících po válce z Evropy. Naznačuje to nález německých mincí z války.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Argentině našli pozůstatky skrýše, kde se zřejmě měli schovávat nacisti uprchlí z NěmeckaVideo: Clarin Web TV, Reuters

 
Článek

Zbytky tří domů v oblasti Teyu Cuare v blízkosti hranice s Paraguayí podle argentinského listu Clarín ukrývaly pět mincí vyražených v Německu v letech 1938 až 1941 a kusy porcelánových talířů s označením, že byly vyrobeny v Německu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Zdá se, že nacisté v polovině války přišli s tajným projektem výstavby úkrytů pro čelní představitele pro případ porážky. Měly to být nedostupné stavby uprostřed pouští, v horách, na pobřeží nebo uprostřed džungle jako tady,“ komentoval objev šéf výzkumného týmu Daniel Schavelzon.

Foto: Profimedia.cz

V Argentině se po válce skrýval i Adolf Eichmann

Podle Střediska Simona Wiesenthala v Kalifornii však nakonec podobných úkrytů nebylo třeba, protože režim prezidenta Juana Peróna poskytl tisícům Němců, ale i Chorvatům a Italům krytí. V Argentině byl také vystopován jeden z hlavních organizátorů holocaustu Adolf Eichmann a pobýval tam i Josef Mengele, který prováděl brutální experimenty na lidech v koncentračním táboře Osvětim.

Reklama

Výběr článků

Načítám