Hlavní obsah

Turistku zabil plejtvákovec šedý, který vyskočil na vyhlídkovou loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plejtvákovec šedý, který vyskočil z vody a narazil do vyhlídkové lodě, smetl do moře poblíž mexického letoviska Cabo San Lucas pětačtyřicetiletou kanadskou turistku. Žena po převozu do nemocnice podlehla zraněním, která jí velryba způsobila. Zraněni byli i dva další lidé.

Foto: Profimedia.cz

Plejtvákovec šedý

Článek

Kapitán lodi se pokusil zvířeti, které se náhle zjevilo před přídí, vyhnout. Přesto zasáhlo bok lodi,“ popsaly situaci místní úřady. Na vyhlídkové lodi bylo 24 lidí včetně členů posádky.

Posádka lodi ženu okamžitě vytáhla zpět a zahájila resuscitaci. Jedna z dalších turistek byla kvalifikovanou zdravotní sestrou a ženě pomáhala, dokud nedorazili záchranáři a neodvezli zraněnou do nemocnice. Po hodině ale žena zemřela.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Plejtvákovec šedý s mládětem v mexické laguně San Ignacio

Ke Kalifornskému poloostrovu připlouvají plejtvákovci šedí pravidelně. Páří se tu a rodí mláďata, oblast je přísně chráněna.

Plejtvákovec dosahuje délky až 15 metrů a dožívá se kolem 60 let. Na světě žije ve dvou populacích na severní polokouli, jedna se nachází na východě Tichého oceánu a druhá na západě. Jednotlivé kusy však byly v roce 2013 spatřeny například u Namibie na jižní polokouli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám