Hlavní obsah

Osm mrtvých po řádění střelce v Missouri

– Washington • Aktualizováno

Na čtyřech místech v americkém městě Tyrone a v jeho okolí ve státě Missouri zabil ve čtvrtek 36letý muž sedm lidí. Nakonec spáchal sebevraždu ve svém autě v sousedním okrese. Ve městě bylo včetně něj nalezeno devět těl, kromě sedmi zastřelených a útočníka ještě žena, která zemřela přirozenou smrtí, uvedla televize NBC.

Foto: Jeff McNiell, ČTK/AP

Jeden z domů v Tyrone, kde se střílelo

Článek

Identitu obětí ani to, zda měli nějaký vztah ke střelci, policie nezveřejnila.

Vrah začal řádit ve čtvrtek pozdě večer. Policisty zavolala jako první mladá žena ve 22:15 s tím, že slyšela v domě střelbu a raději utekla. Policisté tam nalezli dva mrtvé.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Během dalšího vyšetřování bylo nalezeno pět dalších mrtvých ve třech jiných domech v Tyrone, ležícím asi 150 km východně od Springfieldu. Jednoho zraněného převezli do nemocnice. V dalším domě našli policisté zesnulou ženu, ale zemřela přirozenou smrtí. Není jasné, zda měla její smrt se střelbou nějakou souvislost.

Šestatřicetiletý muž, který byl podle policie zřejmě útočníkem, se zastřelil ráno místního času sám. Policisté nalezli jeho tělo v zaparkovaném autě v sousedním okrese.

Policisté se nyní snaží zjistit, zda mezi oběťmi a vrahem byly nějaké vazby. Identitu obětí odmítli sděliti. Pachatel zřejmě jednal sám, bez komplice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám