Hlavní obsah

V Kolumbii zabili devět partyzánů

Bogota

Boje kolumbijské armády s marxistickými povstalci si vyžádaly devět mrtvých na straně rebelů. Střety se o víkendu odehrávaly navzdory mírovému procesu, informovala v pondělí agentura DPA.

Foto: Jaime Saldarriaga, Reuters

Kolumbijští policisté při potyčce s FARC

Článek

Šest povstalců zemřelo po několikahodinových bojích v departmentu Norte de Santander na severovýchodě země, informovala v neděli místní média. Tři vzbouřenci byli zraněni. Oběti byly členy marxistické gerilové organizace Vojsko národního osvobození (ELN) a menší skupiny Lidové vojsko osvobození (EPL).

Při jiném střetu na jihozápadě Kolumbie byli zabiti tři bojovníci Revolučních ozbrojených sil Kolumbie (FARC). Mezi oběťmi je i významný regionální vůdce největšího gerilového hnutí této jihoamerické země.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V ozbrojeném konfliktu mezi kolumbijskou vládou a povstalci za více než 50 let zahynulo nebo se pohřešuje přes 220 000 lidí. Domov kvůli němu muselo opustit 5,3 miliónu obyvatel. Už více než dva roky probíhají na Kubě mírové rozhovory s FARC a loni zahájila vláda informativní rozhovory ohledně mírového procesu také s ELN.

Reklama

Výběr článků

Načítám