Hlavní obsah

Ind šel v Alabamě na procházku, po policejním zásahu částečně ochrnul

Montgomery

Dva policisty a město Madison zažaloval ve čtvrtek u soudu v americkém státě Alabama sedmapadesátiletý Ind Surešbhai Patel. Muže, který do USA přicestoval teprve přede dvěma týdny, aby pomohl s péčí o své vnouče, považovala policejní hlídka za podezřelého. Na chodníku ho srazila na zem tak, že částečně ochrnul. O případu, kterým se bude zabývat i FBI, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista brutálně srazil k zemi muže na procházceVideo: Reuters

 
Článek

Incident se udál minulý pátek ráno. Hlídku upozornil jeden z místních obyvatel, který tvrdil, že se Ind chová podezřele a nahlíží do garáží.

Patel se procházel venku sám, když vtom k němu přistoupili dva policisté a muže srazili rychlým chvatem k zemi. Patel neumí anglicky, policistům to však prý dal lámaně na srozuměnou a uvedl také číslo domu svého syna.

Při pádu si podle svých právníků poškodil páteř a musel podstoupit operaci, díky níž může zase částečně hýbat rukama i nohama.

Policisté argumentují tím, že muž si před nimi dal ruce do kapes a snažil se odejít. Jejich nadřízení se nicméně Patelovi ve čtvrtek veřejně omluvili. Policista, který Inda srazil k zemi, byl obviněn z napadení a hrozí mu propuštění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám