Hlavní obsah

Moderátor NBC lhal z Iráku, opouští obrazovku

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brian Williams (55), americká moderátorská hvězda a ikona diváků televize NBC, oznámil, že „na několik dní“ odchází z obrazovky. Učinil tak pod tlakem skandálu kolem reportáže z válečného Iráku 2003, v níž nepravdivě tvrdil, že letěl ve vrtulníku, který dostal zásah bazukou.

Foto: Phil Mccarten, Reuters

Brian Williams

Článek

Poté, co historku minulý týden znovu připomenul, se na sociálních sítích ozvali členové posádky zasažené helikoptéry s tím, že Williams se na místě objevil až za hodinu poté, a to v jiném stroji.

Williams se už veřejně omluvil, ale poprask neutichá a začíná ohrožovat sledovanost NBC.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Historka z Iráku přežívala v programech stanice až do 30. ledna, kdy ji dal Williams k dobru v přenosu z dobročinného hokejového utkání na památku vojáka, který v Iráku střežil sestřelené vrtulníky. Vzhledem k dalším podezřením zahájila NBC šetření Williamsových dřívějších reportáží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám