Hlavní obsah

Dům školního vraha z Newtownu zbourají

Newtown

Úřady v americkém Newtownu ve středu rozhodly, že nechají srovnat se zemí dům, ve kterém žil Adam Lanza, pachatel útoku na základní školu, kde před více než dvěma lety zemřelo 26 lidí. Nemovitost rozkládající se na ploše 288 čtverečních metrů bude zbourána a volný prostor bude ponechán prázdný, uvedla agentura AP s odvoláním na legislativní radu města.

Foto: NBC News/Handout, Reuters

Adam Lanza

Článek

Jak uvedl jeden z místních úředníků, dům by měl být zbourán, jakmile skončí zima. Město pozemek získalo v prosinci od banky, která ho dostala od rodiny Lanzových. Zničení domu požadovali i sousedé, podle jednoho z nich byla budova „stálou připomínkou zla, které tam bydlelo".

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Policejní páska před domem, v němž Adam Lanza zastřelil svoji matku Nancy, než se vydal vraždit do školy.

Adam Lanza nejprve 14. prosince roku 2012 zastřelil doma svou matku Nancy Lanzovou. Následně odjel do budovy základní školy Sandy Hook v Newtownu. Do školy vnikl násilím a všechny své oběti střelil více než jednou. Při masakru přišlo o život dvacet školáků a šest dospělých. Následně Lanza spáchal sebevraždu.

Útok vyvolal v USA velkou debatu o omezení prodeje poloautomatických zbraní. Návrhy prezidenta Baracka Obamy na přísnější podmínky jejich prodeje však neprošly přes mocnou lobby majitelů a výrobců zbraní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám