Hlavní obsah

Na ledovce u Filadelfie se srazily desítky aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie

Čtyři lidé zahynuli v neděli při hromadných dopravních nehodách na zledovatělých silnicích na severovýchodě amerického státu Pensylvánie. Při havárii na dálnici u Filadelfie do sebe narazilo až pět desítek aut, uvedla americká média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na ledovce u Filadelfie se srazily desítky autVideo: Reuters

 
Článek

„Nejela jsem ani rychlostí deset mil za hodinu (16 km/h), přesto jsem nad svým autem neměla žádnou kontrolu,“ citovala agentura AP řidičku Kaitlyn Maierovou.

Srážka na dálnici č. 76 si vyžádala jednu oběť a tři desítky zraněných. Při další hromadné nehodě na dálnici č. 476 zemřeli dva lidé. Jinde zahynul řidič osobního auta, které na ledovce skončilo na střeše, a následně do něj narazil jiný vůz.

Podobné podmínky panovaly i v dalších státech. V Connecticutu zemřela 88letá žena, která na kluzké silnici narazila s vozem do sloupu. V Oregonu vyjížděli záchranáři k hromadné nehodě v sobotu a teprve v neděli dálnici č. 84 znovu otevřeli, avšak jen zčásti. Desítky nehod na ledovce byly hlášeny také z New Jersey a New Hampshire, výstraha platí i pro stát New York.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám