Hlavní obsah

Pád malého letadla v Kentucky přežila sedmiletá holčička. Havárii šla nahlásit bosá

Eddyville (USA)
Aktualizováno

Při pádu malého soukromého letadla v americkém státě Kentucky zemřeli v pátek čtyři lidé. Havárii ale přežila sedmiletá holčička, která se po nehodě vydala od vraku letounu neštěstí nahlásit. Sdělila to podle agentury AP policie státu Kentucky.

BEZ KOMENTÁŘE: Po pádu letadla v Kentucky přišli o život čtyři lidé, přežila sedmiletá holčička

 
Článek

Zhruba třicet minut poté, co letadlo ztratilo kontakt s řídící věží, zavolal jeden z obyvatel okresu Lyon policii a oznámil, že do jeho domu přišla malá dívka nahlásit leteckou havárii.

Podle jeho slov zaklepala na dveře domu, byla bosá a krvácela. Řekla mu, že její rodiče při nehodě zemřeli.

Bylo mi ji tak líto, vytryskly mi slzy. Je to statečná dívka.
oznamovatel havárie

„Řekla mi, že její matka a otec jsou mrtví a že letadlo se (při havárii) převrátilo na záda,“ řekl Larry Wilkins televizi NBC.

Policie dívčinu totožnost nezveřejnila a zatím nekomentovala, jestli při nehodě přišli o život její příbuzní.

„Zeptala se, jestli u mě může zůstat. Dal jsem jí čisté oblečení, umyl ji a samozřejmě zavolal záchranku. Bylo mi ji tak líto, vytryskly mi slzy. Je to statečná dívka,“ dodal Wilkins.

Děvče zdravotníci odvezli do nemocnice s méně závažnými zraněními. Policie později zřícené letadlo našla a sdělila, že jeho pilot a tří cestující jsou mrtví.

Kathleen Bergenová z Úřadu pro civilní letectví informovala, že letoví dispečeři ztratili s letounem Piper PA-34 spojení nad okresem Marshall v jihozápadní části státu. Pilot předtím podle ní hlásil problémy s motorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám