Hlavní obsah

Kvůli kachnám zastavila na dálnici, lidé na motorce za ní nepřežili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montreal

Kanadský soud ve čtvrtek uložil trest 90 dnů vězení 26leté ženě, která zastavila se svým autem na dálnici v provincii Quebec kvůli kachnám přecházejícím přes vozovku. Padesátiletý muž jedoucí na motorce za autem nestačil zareagovat a při srážce zemřel on i jeho 16letá dcera. O rozsudku informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička zastavila na dálnici kvůli kachnám, způsobila smrtelnou dopravní nehoduVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala před čtyřmi lety na dálnici jižně od Montrealu. Emmu Czornobajovou, která ji způsobila, uznal už v červnu soud vinnou z nedbalosti a nebezpečné jízdy s následkem smrti.

Czornobajová podle zpráv dupla náhle na brzdu v předjížděcím jízdním pruhu, když před sebou zahlédla kachny. Přiznala, že chtěla, aby se dostaly do bezpečí a uznala, že to byla chyba.

Trest si má odpykat během víkendů. Kromě vězení jí soud uložil ještě 240 hodin veřejných prací a na deset roků jí zakázal řízení.

Ačkoliv žalobci požadovali trest devět měsíců vězení, Pauline Volikakasová, jejíž manžel a dcera při havárii zemřeli, proti verdiktu nic nenamítala a řekla, že to snad pomůže dívat se do budoucna s nadějí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám