Hlavní obsah

Hon na střelce z Filadelfie skončil, policie našla jeho tělo

New York
Aktualizováno

Americká policie objevila v úterý tělo hledaného válečného veterána, který je podezřelý, že zastřelil bývalou manželku a jejích pět příbuzných. Skončil tak hon na pětatřicetiletého muže, kterého stíhali po pondělní sérii zločinů, k nimž došlo na několika místech na předměstí Filadelfie. Kvůli němu zůstaly během úterý uzavřeny školy v okolí a obyvatelé dostali od úřadů pokyn, aby raději nevycházeli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po zabijákovi v PensylvániiVideo: Reuters

 
Článek

Nalezené tělo patřilo podle místní prokuratury hledanému veteránovi z války v Iráku Bradleymu Stoneovi. Původně se uvádělo, že se Stone po vraždách zabarikádoval ve svém domě, pak se ale objevila zpráva, že se pokusil ukrást auto.

Foto: ČTK/AP

Hledaný 35letý Bradley William Stone

Podle policie se muž podobný Stoneovi pokusil přepadnout muže venčícího psa. S nožem v ruce po něm požadoval klíčky od auta. Napadený se ale bránil za použití střelné zbraně a útočník prchl.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Policie před domem v Pennsburgu, kde se Stone měl zabarikádovat

Úřady proto už v noci nařídily občanům, aby se zabarikádovali doma.

Likvidace příbuzných bývalé manželky

Stone v pondělí na třech místech zastřelil šest lidí, zabil svou bývalou ženu, její matku, babičku i sestru. Dále zabil sestřina muže a jejich čtrnáctiletou dceru. Jejich postřelený sedmnáctiletý syn skončil v nemocnici. Dvě dcery své exmanželky ušetřil.

Od rozvodu v roce 2009 se s bývalou ženou soudil o své dvě děti. Exmanželka tušila, že Stone je kvůli při o opatrovnictví dětí schopen ji zabít. "Říkala každému, kdo byl ochoten poslouchat, že ji hodlá zabít a že se opravdu bojí o svůj život," řekl agentuře AP Stoneové soused Evan Weron.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Policista natahuje pásku okolo domu, kde se měl ukrývat Stone

Jako první byla objevena těla exmanželčiny matky a babičky. Krátce poté na základě dalšího upozornění našla policie tělo Stoneovy bývalé ženy Nicole. Další oběti objevila záhy.

Stone v armádě pracoval většinou jako meteorolog. V roce 2008 byl v Iráku, v důsledku zážitků měl podle některých informací trpět posttraumatickým stresem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám