Hlavní obsah

Protesty proti policejnímu násilí v USA neutichají

New York
Aktualizováno

Lidé napříč Spojenými státy v neděli znovu protestovali proti policejnímu násilí na neozbrojených černoších. Demonstrace byly převážně poklidné. Nevyhnuly se například New Yorku či Chicagu. V kalifornském Oaklandu musela policie zasahovat, protože po ní protestující házeli různé předměty.

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty v kalifornském Berkeley a Oaklandu

 
Článek

Americkou veřejnost rozjitřilo osvobození dvou bělošských policistů z Fergusonu a New Yorku, při jejichž zákrocích zemřeli Afroameričané. Další případ se koncem minulého týdne objevil v Arizoně, kde policista zastřelil neozbrojeného drogového dealera, o němž se domníval, že je ozbrojený. [celá zpráva]

Nedělní protesty byly většinou poklidné. V New Yorku se stejně jako v minulých dnech sešlo několik stovek demonstrantů na nádraží Grand Central. V jednom kostele v Chicagu se zase konal tichý protest vleže. Rovněž protest v Seattlu byl na rozdíl od soboty poklidný.

Pouze v Oaklandu došlo na násilnosti. Demonstranti na policisty házeli pyrotechniku, kameny a další předměty. Někteří také rozbíjeli výlohy. Policie nasadila slzný plyn a gumové projektily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám