Hlavní obsah

Sesuvy bahna uvěznily v Kalifornii řidiče aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Jacinto

Silné deště v Kalifornii způsobily v noci ze čtvrtka na pátek v okrese Riverside bleskové záplavy a sesuvy půdy. U San Jacinta na Gilman Springs Road uvízlo v bahně pět aut se 14 lidmi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po sesuvech půdy v Kalifornii uvěznilo bahno řidiče v autechVideo: Reuters

 
Článek

Příslušník kalifornské dálniční policie Andrian Huerta popsal, jak po příjezdu na místo slyšel jednu ženu volat o pomoc: „Projel jsem se svým autem přes bahno, zaparkoval ho vedle jejího vozu a ona i s řidičem prolezla oknem ke mně.“

Bahno uvěznilo i SUV místního obyvatele Erika McKinleyho: „Dokonce jsem si ani neuvědomil, že bahno je tak hluboké. Nemohl jsem to vidět. Začal jsem klouzat na stranu a uvědomil si to, až když jsem už měl potíže. Když jsem vystoupil, bahno mi sahalo po pás. Uvažoval jsem, jestli budu schopen se odtamtud dostat.“

Evakuováni museli být i obyvatelé sedmi domů v Gilman Springs Road: „Zrovna jsme spali. Moje tchyně vstala a řekla, že se musíme evakuovat,“ řekl Tyler Koharik a dodal, že „hora je teď zcela na boku domu, je to trochu hrůzostrašné“.

Bahno po sesuvech způsobovalo problémy i jinde v okrese. Řidiče auta a motorky uvěznilo na San Timoreo Canyon Road v údolí Moreno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám