Hlavní obsah

Policista v Clevelandu po 12letém chlapci s replikou pistole hned střílel

Cleveland

Clevelandská policie zveřejnila video z nedělního zákroku proti 12letému chlapci, který se po parku procházel s airsoftovou replikou pistole. Policie ho zastřelila. Záznam prokázal, že policista po chlapci hned střílel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry střelby v ClevelanduVideo: Reuters

 
Článek

Tamir Rice se na záznamu znuděně prochází na okraji parku, přičemž si různě pohrává s umělohmotnou pistolí, kterou v obchodech se sportovními potřebami prodávají za necelých 20 dolarů. Chlapec je na místě úplně sám. S pistolí chvíli míří do prázdna, chvíli telefonuje, chvíli posedává v altánu na lavici s hlavou v dlani.

Foto: ČTK/AP

Tamir Rice

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Najednou k altánu přijíždí policejní vůz, z něhož vyskakují dva policisté. Zasahující příslušníci později uvedli, že hocha třikrát neúspěšně vyzvali, aby dal ruce nahoru. Záznam však prokázal, že jeden z nich v podstatě okamžitě střílel. Zástupce policejního šéfa Ed Tomba přiznal, že policista stál od teenagera ve vzdálenosti necelých tří metrů.

„Domníváme se, že se tomu dalo vyhnout a že Tamir tady měl být stále s námi,“ uvedla k tomu chlapcova rodina v tiskovém prohlášení.

Dotyčný policista byl 26letý Timothy Loehmann, který do služby nastoupil teprve na počátku března. Kromě toho loni pracoval pět měsíců pro policii ve městě Independence, ale z toho čtyři měsíce strávil studiem v policejní škole.

Jak Loehmann, tak jeho o dvacet let starší kolega Frank Garmback byli dočasně postaveni mimo službu, dokud soud nerozhodne, zda budou obviněni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám