Hlavní obsah

Obama v Pekingu a v Brisbane neplánuje formální setkání s Putinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Barack Obama nemá v plánu formální setkání mezi čtyřma očima s ruským prezidentem Vladimirem Putinem při asijsko-tichomořském summitu v Pekingu ani při vrcholné schůzce skupiny G20 v australském Brisbane. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného vysokého amerického činitele, který nicméně nevyloučil neformální setkání v čínské metropoli.

Foto: Larry Downing, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

Oficiální schůzku má ale šéf Bílého domu na programu s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Pekingu, kde se příští úterý sejde summit Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC).

Obama i Putin, kteří jsou rozkmotření kvůli úloze Ruska v ukrajinské krizi a kvůli podpoře projevované Moskvou režimu syrského prezidenta Bašára Asada, se zúčastní obou summitů, jak APEC, tak následně schůzky G20 v Brisbane.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reklama

Výběr článků

Načítám