Hlavní obsah

Mám ebolu, zalarmoval Američan plné letadlo

Washington

Planý poplach na palubě Boeingu 777 společnosti US Airways z USA do Dominikánské republiky vyvolal ve středu 54letý Američan. Během letu začal vykřikovat, že je nakažen smrtící ebolou. To se při kontrole vykonané po přistání nepotvrdilo, informovala televize Fox News.

BEZ KOMENTÁŘE: Cestující v letadle vykřikoval, že má ebolu

 
Článek

„Mám ebolu, všichni jste v haj..u,“ křičel podle ostatních cestujících muž tmavé pleti v obsazeném letadle. Dodával prý, že je z Afriky, kde epidemii eboly podlehlo už téměř 4000 lidí.

Muže po přistání v Dominikánské republice z letadla vyvedli specialisté v ochranných oblecích a podrobili ho testům na klinice. Už když opouštěl letadlo, tvrdil údajně, že z Afriky nepochází.

Zbylí pasažéři a posádka museli na palubě čekat další dvě hodiny, dokud se nepotvrdilo, že muž nakažen není. Na palubě letadla na lince Filadelfie–Punta Cana bylo 256 cestujících a členů posádky.

Na videu, které pořídil jeden z cestujících bezprostředně poté, co byl vtipálek odveden, vyzývá hlavní letuška pasažéry, aby nepanikařili, protože nemusí být hned zle. „Dělám tuto práci 36 let. Vážně si myslím, že ten muž je idiot,“ pronesla.

Není známo, zda budou aerolinie a úřady po výtečníkovi chtít nějaké kompenzace. Některé zprávy naznačují, že muž není duševně zdráv.

Reklama

Související články

V USA zemřel muž nakažený ebolou

Thomas Duncan, který byl od konce září hospitalizován s ebolou v americkém městě Dallas, zemřel. Uvedla to BBC. Muž se nakazil v rodné Libérii.

Výběr článků

Načítám