Hlavní obsah

Pohřešované afghánské vojáky našli u hranic s Kanadou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Trojici afghánských vojáků, pohřešovanou ve Spojených státech, zadrželi na hraničním přechodu s Kanadou. Nyní jsou podle zpráv agentury Reuters ve vazbě, kde je vyslýchají federální úřady. Vojáci se v americkém státě Massachusetts účastnili mezinárodního cvičení.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Trojice afghánských vojáků se nevrátila z cesty do nákupního centra v Cape Cod.

Článek

Pohřešovaní se po sobotní cestě do nedalekého obchodního střediska nevrátili na základnu Cape Cod.

Podle informací serveru ABC News se muži nesnažili ukrýt, na zástupce pohraniční stráže se obrátili s žádostí o azyl. Vojáci nebyli ozbrojeni a během tréninku neměli přístup ke zbraním. V rámci armády se spekulovalo, že se snaží zběhnout, řekl novinářům již dříve guvernér státu Massachusetts.

Mluvčí Pentagonu Steve Warren uvedl, že všech 14 afghánských účastníků cvičení bylo před příjezdem do USA "důkladně prověřeno", takže podle úřadů nepředstavují hrozbu. Pohřešovaní se účastnili spolu s 200 vojáky z několika zemí každoročního cvičení.

Podobný incident se podle zpravodajského serveru CNN odehrál začátkem září. Tehdy se dvojice afghánských policistů, která byla v USA na zaškolení, ztratila během výletu za pamětihodnostmi v americkém Georgetownu. Policisté chtěli zůstat ve Spojených státech, úřady je však vypátraly a poslaly zpět do Afghánistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám