Hlavní obsah

Puma vylekala nemocnici v Calgary, policie ji zastřelila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calgary

Policie v kanadském Calgary ve čtvrtek zastřelila dospělou pumu, která se několik hodin potulovala před místní nemocnicí. Mezi lidmi způsobila nebezpečná šelma strach, který vedl k uzavření nemocničního areálu. Policisté pátrají po dalším predátorovi téhož druhu, který byl ve městě údajně spatřen, uvedla agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Populace pum v Kanadě v posledních letech roste.

Článek

Puma podle místních médií nejprve obcházela nedaleké staveniště, načež zamířila k hlavnímu vchodu nemocnice a usadila se na přilehlém trávníku. Šelma, která je v ojedinělých případech schopna zaútočit na člověka, přiměla vedení nemocnice uzavřít na několik hodin areál pro veřejnost a zavolat policii.

Policisté nejprve chtěli zvíře znehybnit uspávací střelou, to se však nepovedlo a zvíře se údajně vydalo jejich směrem. Proto se rozhodli pro smrtící náboj. „Zřejmě jedinou volbou, kterou měli, bylo skolit ji,” uvedl mluvčí úřadu provincie Alberta Brendan Cox. Po dvou ranách byla šelma mrtvá.

Populace pum se v poslední době začaly v Kanadě rozšiřovat díky většímu počtu jelenů a losů, kteří patří ve volné přírodě k jejich časté kořisti.

Policie v Calgary pátrá po další pumě, která byla spatřena na několika místech. Podle AFP však není vyloučeno, že jde zvíře totožné se zastřelenou pumou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám