Hlavní obsah

Zakladatele domova pro přestárlé slony jeden zašlápl

– Portland

Tragická smrt potkala spoluzakladatele domova pro přestárlé cirkusové slony Hope Elephants Jamese Lauritu. V americkém státě Maine spadl do výběhu, kde na něj jeden ze slonů šlápl. Podle koronera šlo o nešťastnou náhodu, uvedl Portland Press-Herald.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

56letrý Laurita byl zkušený veterinář a ošetřovatel slonů. Začínal jako žonglér a roky jezdil s cirkusem, kde měl na starosti právě tato zvířata. Poté pracoval v zoo v Bronxu a v safari v Oregonu, než si otevřel veterinární ošetřovnu v Rockportu v Maine. V tomto státě pak se svým bratrem Tomem založili v roce 2011 domov pro přestárlé cirkusové slony.

Laurita se tam také zabýval léčbou artritidy a zkoušel u slonů uplatnit stejné metody, jaké se používají u koní. Čelil však i kritice, protože chladné počasí v Maine slonům nesvědčilo.

V úterý byl nalezen bez známek života ve výběhu pro slony. Podle vyšetřovatelů narazil hlavou do betonové podlahy a jeden ze slonů na něj šlápl.

„Slon nebyl vůbec agresivní, byla to jasná nehoda, řekl Mark Belserene ze zdravotnické služby Maine. Dodal, že příčinou smrti bylo podle pitvy „udušení a vícenásobné zlomeniny způsobené zmáčknutím hrudníku“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám