Hlavní obsah

V USA zatkli muže podezřelého z vraždy svých pěti dětí

– Washington • Aktualizováno

Ve Spojených státech zadrželi dvaatřicetiletého Timothyho Raye Jonese, který je podezřelý z toho, že v Jižní Karolíně zabil svých pět dětí. Jejich těla odvezl až do Alabamy, kde je nechal v pytlích u silnice. Poté, co byl zadržen, přivedl policisty na místo činu, informoval ve středu deník Los Angeles Times. Stíhán je i pro další nesouvisející zločiny.

Foto: Smith County Sheriff Office

Timothy Ray Jones

Článek

Děti byly ve věku od jednoho roku do osmi let a jejich zmizení ohlásila minulou středu jejich matka. „Je to velmi tragická situace. Životy těchto dětí vyhasly ještě před tím, než dostaly šanci užít si života. Spravedlnosti bude učiněno zadost,“ uvedl státní zástupce v Alabamě Michael Jackson.

Těla dětí byla nalezena u alabamské dálnice po celodenním hledání. Mluvčí alabamského ministerstva pro bezpečnost Steve Jarrett uvedl, že zadržený přibližně popsal vyšetřovatelům místo, kde děti pohřbil.

Policie nezveřejnila žádné detaily ohledně příčiny smrti dětí. Jejich těla byla v noci na středu převezena do Jižní Karolíny, kde bude provedena pitva.

Podle Charlieho Crumptona, šerifa v okrese Smith County v Mississippi, zadrželi otce dětí v sobotu právě v tomto státě při běžné silniční prohlídce. Ukázalo se, že řídil pod vlivem drog a byl velmi nervózní a rozrušený. Kvůli tomu byl zadržen.

V autě policisté nalezli chemikálie k výrobě metamfetaminu. Našli tam však i stopy krve a tělních tekutin.

Když policisté pátrali v registru vozidel, zjistili, že vůz je hledán v Jižní Karolíně v souvislosti se zmizením dětí, po nichž už bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Policisté proto Jonese zadrželi.

Američan je rozvedený a děti měli se svou manželkou ve společné péči. Svým sousedům Jones řekl, že se spolu s dětmi stěhuje do jiného státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám