Hlavní obsah

Američané zveřejnili video zesměšňující brutální praktiky islámských radikálů

Americké ministerstvo zahraničí zveřejnilo video, které odrazuje muslimy od koketování s radikálními islamisty. Video, které obsahuje i drastické záběry, je sestříháno po vzoru propagandistických snímků radikálů.

Vláda USA zveřejnila video zesměšňující islamistyVideo: Ministerstvo zahraničních věcí USA

 
Článek

Materiál s názvem Vítejte v Islámském státě začíná voláním Utíkej, nevstupuj na území Islámského státu (IS). Je vidět padající těla, mešitu ničenou výbuchem a tělo s useknutou hlavou. Následuje křižování, bití a střílení muslimů a házení těl do jam.

Video končí sarkastickou připomínkou: „Cesta není drahá, protože nebudete potřebovat zpáteční lístek.” A následuje záběr na tělo házené z útesu.

Smyslem je poukázat na primitivní brutalitu IS a odradit Američany od verbířů radikálů. S nadsázkou vysvětluje, že jediné, co se mohou Američané od IS naučit, je vyhazovat do povětří mešity i s věřícími uvnitř, přibíjet lidi na kříže a vraždit.

Nechceme lidi obelhávat, tvrdí ministerstvo

USA odhadují, že k IS se připojilo přes 100 amerických občanů. Odrazující kampaň vede středisko koordinující boj proti terorismu ministerstva zahraničí. Kromě videa umístěného na YouTube se objevují jeho materiály na sociálních sítích pod společným názvem Myslete dvakrát a odmítněte.

"Chceme přinést fakta o terorismu a jeho propagaci. Nenechte se obelhat lidmi, kteří rozbíjejí rodiny a ničí vlastní tradici," sděluje ministerstvo v rámci této kampaně na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám