Hlavní obsah

Argentinská matka sedm let pátrala po vrahovi syna, našla ho

Buenos Aires

Sedm let chodila argentinská padesátnice po obávaných čtvrtích Buenos Aires, měnila svá přestrojení a snažila se najít vraha svého syna. Každodenní pátrání, o němž neřekla ani svým nejbližším, nakonec dospělo ke spravedlivému konci. Zločinec, kterého žena vypátrala místo policie, byl v srpnu podle BBC odsouzen k 15 letům vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obchodnice Nelida Serpicová zahájila pátrání v roce 2006, pár týdnů poté, co byl v Buenos Aires zezadu zastřelen její šestnáctiletý syn. Svědci vypověděli, že jej zabil jistý Facundo Caimo, který mu po předchozí rvačce vyhrožoval odvetou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přestože policie totožnost údajného vraha znala, nebyla schopna jej vypátrat a zatknout. Matka se proto rozhodla jednat na vlastní pěst a začala se ze své čtvrti vyšší střední třídy vydávat do míst obývaných lidmi pochybné pověsti. Pořídila si prosté šaty, obarvila vlasy na černo a prý si dokonce úmyslně zlomila zub.

"Chtěla jsem vypadat jako oni, místní. A také jsem nechtěla, aby mě někdo poznal," popsala důvody své proměny dnes sedmapadesátiletá žena, která o své každodenní misi neřekla ani svému muži a dalším dětem.

Ozvěte se později, odpověděla policie

Na pátrání si vždy vyhradila čas mezi prací a večeří, kterou manželovi stíhala připravovat. Do ulic částí metropole obávaných kvůli častým zločinům vyrážela bez jakýchkoli cenností, neboť se bála okradení. U sebe však nosila malířem nakreslený portrét Caima.

Když jej po mnoha stovkách marných pochůzek konečně spatřila a zavolala místní policii, dostalo se jí odpovědi, že se má ozvat později. Rozhodla se proto obrátit na státní vojenskou policii, která zanedlouho dorazila a Caima navzdory snaze o útěk zadržela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám