Hlavní obsah

Cestující v chilském metru zůstali hodinu potmě

Santiago de Chile

Výpadek elektrického proudu dopadl ve středu tvrdě na cestující v metru v Santiagu de Chile. Přes 50 tisíc lidí tam strávilo skoro hodinu potmě. Teprve poté se podařilo zaměstnancům místního metra otevírat dveře souprav v tunelech a odvádět cestující na nejbližší stanice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli výpadku proudu lidé uvízli v chilském metruVideo: Reuters

 
Článek

V tunelech na lince pět zůstalo od 19:15 stát sedm vlaků metra. Úřady zatím nezmínily příčinu výpadku proudu, uvedl web The Santiago Times.

Přerušení provozu mělo na dopravu ve městě v podvečerní špičce tragický dopad. Autobusy nestačily pojmout cestující. Podle ministra dopravy bylo výpadkem metra celkem postiženo na 100 000 lidí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rozsáhlý výpadek byl vyvrcholením potíží metra v Santiagu. Minulý týden byl přerušen provoz na části linky 4, oprava si vyžádala dřívější ukončení provozu a pozdější zahájení. Problémy ale byly i na trase 1 ve stanici El Golf.

Metro je přitom pro dopravu v Santiagu klíčové, denně přepraví dva milióny cestujících. Opozice už označila vedení metra za neschopné a neodpovědné. Obchodní ředitel metra ale namítal, že poruch je ročně mezi pěti až osmi a pouze zřídka se dvě nakumulují do jednoho týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám