Hlavní obsah

Byli svoji 62 let a zemřeli jen čtyři hodiny po sobě

V americkém státě Kalifornie minulý měsíc zemřel manželský pár sezdaný před téměř 62 lety. Dona a Maxine Simpsonovy zastihla smrt v rozmezí čtyř hodin.

Foto: ČTK/AP

Don a Maxine Simpsonovi

Článek

„Zažili spolu spoustu krásného. Don chtěl být jen se svojí krásnou ženou. Moji babičku zbožňoval, miloval ji až do skonání světa,“ řekla listu Bakersfield Californian vnučka Melissa Sloanová, která se o pár v posledních dnech starala.

Devadesátiletý Don a o tři roky mladší Maxine podle Sloanové už měli v posledních letech podlomené zdraví. Na poslední chvíle se drželi za ruce, popsala. Maxine zemřela jako první a když její tělo z místnosti vynesli, zemřel i Don.

Pár se seznámil v Bakersfieldu u bowlingu v roce 1952. Svatba byla už za půl roku, hlavně ale proto, že chtěli procestovat svět. Manželé se přestěhovali do Německa a několik dalších let strávili i v dalších evropských zemích. V Německu také adoptovali osmnáctiměsíčního chlapečka.

Po návratu do Bakersfieldu pracovala Maxine jako zdravotní sestra a Don soukromě jako technický inženýr, také pro americkou armádu.

Měli syna a pět vnoučat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám