Hlavní obsah

Pohřešovaný chlapec byl 11 dní doma ve sklepě, prý jej týral otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Dramatické pátrání po dvanáctiletém chlapci, kterého policie hledala 11 dní od jeho zmizení v americkém státě Michigan, skončilo překvapivým závěrem: černošský hoch byl ukryt ve sklepě vlastního domu. Prý jej tam zavřela nevlastní matka a on se bál vylézt, neboť měl strach z otce, který jej fyzicky týral, uvedla ve čtvrtek stanice CNN. Oba dospělí však o jeho úkrytu údajně nevěděli.

Foto: Kevin Bartram, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nečekané rozuzlení domnělého únosu Charlieho Bothuella, který od konce června zaměstnával americká média, přišlo poté, co jej policie našla po více než týdenním pátrání ve sklepě domu, kde bydlel se svým otcem, rovněž Charliem Bothuellem, a jeho partnerkou. Policie zprvu prověřovala podezření, že jej oba dospělí sexuálně zneužívali, které se však nepotvrdilo. Nyní ale otec čelí nařčení z fyzického týrání chlapce, jehož úřady chtějí svěřit do opatrovnické péče.

Chlapec totiž tvrdí, že jej do zamaskovaného prostoru ve sklepě přiměla vlézt macecha, která jej takto potrestala za nesplnění úkolu. On tam prý pak setrvával, aby unikl před drsným drilem ze strany otce. Vyšetřovatelům řekl, že jej otec nutil do vysilujících cvičení s více než desetikilovými činkami v obou rukou; denně prý musel udělat 100 kliků, 200 sedů a lehů a další cvičení. Když prý nestihl skončit v limitu, musel vše opakovat.

Nevěděli jsme o tom, tvrdí rodiče

Otec se k nařčením podle médií nevyjádřil, pouze prohlásil, že on ani jeho žena o úkrytu nevěděli a sklep opakovaně prohledávali. Sami policisté podle CNN našli chlapce až na druhý pokus. Byl za bariérou z několika beden a velkého železného sudu, který podle nich nemohl přemístit sám.

Otcův obhájce Mark Magidson tvrdí, že jeho syn je problémové dítě, které odmítá chodit do školy, což jej podle něj patrně přimělo k tomu, aby se ukryl.

Policie však objevila na jeho těle krvavou podlitinu, která podle chlapce pochází od plastové trubky, jíž jej trestal otec. Policisté muže dosud neobvinili a o případu nechtějí sdělovat podrobnosti. Jedinou obviněnou je tak nevlastní matka, pouze však v nesouvisejícím případě nelegálního držení střelné zbraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám