Hlavní obsah

Muž v Texasu zastřelil svoje čtyři děti, další dívka bojuje o život

– Houston • Aktualizováno

Šest lidí včetně čtyř svých dětí zastřelil ve svém rodinném domě u Houstonu v americkém státě Texas zhruba třicetiletý muž. Patnáctiletou dívku postřelil a ona teď v nemocnici bojuje o život. Policie ho zatkla.

Foto: ČTK/AP

Policisté před domem rodiny

Článek

Incident se udál ve městě Spring zhruba 30 kilometrů na sever od Houstonu. Policii na útočníka navedla 15letá dívka, kterou muž postřelil. Utrpěla vážné zranění hlavy a její stav je kritický.

Tři děti zemřely na místě, čtvrté po převozu do nemocnice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když se policii podařilo vozidlo střelce zastavit, následovalo dvouhodinové vyjednávání, po němž se vzdal. Policie uvedla, že se po celou dobu choval nezúčastněně, ale u spánku si držel pistoli. „Jenom seděl ve svém autě a díval se na nás. Dvě hodiny nepřetržitého jednání s mužem s pistolí u hlavy, který právě zabil šest lidí,“ popsal policista Thomas Gilliland.

Foto: KPRC-TV, Reuters

Policejní vůz u útočníkova auta

Podle vyšetřovatelů incident zřejmě vyvolala domácí hádka kvůli rozchodu. Mužova partnerka s ním nežila a pobývá v jiném federálním státě.

Gilliland doplnil, že všechny děti - chlapci ve věku čtyři a třináct let a sedmiletá a devítiletá dívka - byly biologickými nebo adoptivními potomky útočníka. Dvě dospělé oběti, muž a žena ve věku 33 a 39 let, na ně dohlížely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám