Hlavní obsah

Uvnitř boeingu se v 11 kilometrech nad zemí nafoukla záchranná skluzavka

• Aktualizováno
Právo, roš

Nouzově přistát musel v neděli boeing společnosti United Airlines poté, co se mu ve výšce přes 11 500 metrů v kabině samovolně nafoukla evakuační skluzavka. Cestující na lince z Chicaga do kalifornského Orange County vystrašila rána. V zadní části trupu se do řad cestujících valila plastová stěna a smetla vše, co bylo na stolcích.

BEZ KOMENTÁŘE: V letadle se za letu nafoukla evakuační skluzavka

 
Článek

„Myslela jsem, že začnu posílat zprávy na rozloučenou,“ přiznala studentka Susan Finkbeinerová.

Všichni se báli, že tlak vyrazí dveře trupu. Stroj zpomalil a začal řízeně klesat, během deseti minut až na 5800 metrů. Kapitán oznámil, že přistane v kansaské Wichitě. Novinářům řekl, že dveře se nemohly uvolnit, protože kabina je tlakovaná, napsal server kansas.com.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dlouholetý pilot Patrick Smith upřesnil, že skluz nemá při nafukování takovou sílu, aby prorazil trup. Vyloučil i záměr, jelikož pro spuštění není v kabině žádné tlačítko. Šlo o mechanické selhání.

Nikdo nebyl zraněn. Z téhož důvodu musel v roce 2008 během prezidentské kampaně přistát i Barack Obama v letadle, které si pronajal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám