Hlavní obsah

Policista strčil do vozíčkáře a shodil ho na zem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lafayette

Policista v americkém státě Indiana shodil z elektrického invalidního vozíku muže, kterého spolu se svými kolegy zadržel na ulici. O pětadvacetiletém Nicholasi Kincadovi dostali hlášení, že má u sebe střelnou zbraň a pohybuje se v blízkosti školy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista srazil na zem vozíčkářeVideo: Reuters

 
Článek

Zbraň u muže ale nenašli, jen nůž, o němž prohlásil, že ho má na svou obranu. Když z místa zadržení chtěl odjet, najel elektrickým vozíkem jednomu z policistů na nohu. Ten zareagoval tak, že do vozíčkáře strčil, vozík se převrátil a muž spadl na silnici.

Případ se odehrál loni v říjnu, policie ve městě Lafayette ale ve čtvrtek zveřejnila video natočené z policejního vozu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vozíčkáře policisté zatkli pro podezření z útoku na veřejného činitele, z místa ho odnesli na nosítkách, později byl ale propuštěn.

Policista byl suspendován

Seržant Tom Davidson, který byl v tu chvíli nejvýše postaveným policistou na místě incidentu, byl na měsíc suspendován bez platu.

Jeho nadřízený Patrick Flannelly řekl, že Davidsonova reakce byla reflexivní a ve chvíli, kdy se vozík ocitl na jeho noze „použil příliš velkou sílu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám