Hlavní obsah

FBI při akci proti dětské prostituci zachránila 168 dětí

Novinky, rei
Washington

Policie ve více než stovce amerických měst podnikla rozsáhlý zátah proti organizátorům dětské prostituce. Kromě toho, že zatkla 281 podezřelých, osvobodila 168 dětí. V pondělí to oznámil ředitel Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey.

Foto: Novinky

Článek

„Naše děti nejsou na prodej,“ prohlásil Comey a varoval, že zátah, který trval týden a podílely se na něm čtyři stovky policistů, není poslední.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jak upozornil server BBC, byla to osmá taková operace FBI za posledních jedenáct let. Vyšetřovatelé při nich osvobodili téměř 3600 dětí a akce vedly k odsouzení 1450 lidí.

FBI doplnila, že některé z osvobozených dětí byly obchodníkům prodány přes internet. Spousta z nich byla sice dříve evidována sociálními úřady, ale jejich zmizení nikdo nehlásil. Podle Johna Ryana z Národního centra pro nezvěstné a zneužívané děti musí pouze ve dvou federálních státech úřady a agentury povinně hlásit zmizení dítěte v jejich péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám