Hlavní obsah

Cestující v USA se za letu pokusil otevřít dveře letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Bláznivý nápad dostal jeden z cestujících letu z Chicaga do Sacramenta ve Spojených státech. Když už byli asi hodinu ve vzduchu, pokusil se otevřít dveře letadla. Spolucestující ho ale přemohli. Na palubě jich bylo 135 a pět členů posádky.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Boeing 737 společnosti Southwest startuje z Chicaga.

Článek

„Jistý džentlmen se prostě rozhodl, že nás dnes vezme na návštěvu k pánubohu. Když jsme byli ve vzduchu, pokusil se otevřít zadní dveře letu Southwest Airlines," citovala média Monique Lawlerovou, která byla na palubě.

Incident se stal asi hodinu po odletu z Chicaga. Zmíněný pasažér se nejdříve odmítl připoutat s tím, že se chce podívat z okénka. Následně přistoupil k zadním dveřím letounu, které chtěl otevřít. Několik cestujících mu v tom ale zabránilo. Podle svědků měl muž rozšířené zornice a mluvil nesouvisle.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dveře v letadlech nicméně není možné za letu otevřít. Pilot Patrick Smith loni britskému listu The Daily Telegraph řekl, že je chrání mechanické i elektrické západky, ale i bez nich by bylo nemožné je otevřít. „Představte si je jako špunt, na místě dveře drží vnitřní tlak," vysvětlil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám