Hlavní obsah

Nikaraguu zasáhlo zemětřesení, poničilo desítky domů

Managua

Oblast nedaleko nikaragujské metropole Managua zasáhlo zemětřesení o síle 6,1 stupně. Poničeny byly podle agentury AP desítky domů. Jeden člověk a na 200 dalších bylo zraněno. K síle otřesů severozápadně od hlavního města přispěla i skutečnost, že jejich ohnisko se nacházelo pouze zhruba deset kilometrů pod povrchem, informovala ve čtvrtek americká geologická služba USGS.

Článek

Velmi mělké zemětřesení s epicentrem asi 22,5 kilometru severovýchodně od města Nagarote a 50 kilometrů od Managuy oblast zasáhlo v 0:27 SELČ. V postižených regionech, kde byly podle svědků přerušeny telefonní linky a dodávky elektřiny či pitné vody. Postiženo bylo i samotné hlavní město.

Lidé v zasažených oblastech v panice podle agentury AP vybíhali do ulic. Šéf úřadu pro předcházení katastrofám Guillermo González řekl, že v Nagarote a okolí byla poničena stovka domů a další dva byly poškozeny v metropoli. Třiadvacet osob bylo v Nagarote zraněno v důsledku padajícího zdiva. Sesuvy půdy zablokovaly dálnici jižně od Managuy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lidé pocítili také silné následné otřesy, které podle USGS dosáhly intenzity 5,1 stupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám