Hlavní obsah

V Mexiku zlikvidovali dalšího vůdce Templářských rytířů

Ciudad de Mexico

Mexické bezpečnostní síly podle svého prohlášení v pondělí zabily vůdce mocného drogového gangu Templářští rytíři Enriqua Plancarta. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s tím, že totožnost mrtvého ještě musí být potvrzena. V březnu se už podařilo zabít brutálního zakladatele gangu Nazaria Morena.

Článek

„Totožnost Enriqua Plancarta, který zřejmě zemřel při střetu s příslušníky námořní pěchoty, se nyní prověřuje,” informovalo na svém twitterovém účtu ministerstvo bezpečnosti. Policie podle Reuters už letos zadržela jiného z bossů Templářských rytířů Dionisia Loyu Plancarta, zvaného El Tío (Strýček).

V březnu pak v přestřelce zabila Nazaria Morena, který stál u zrodu narkokartelů La Familia a Templářští rytíři. V rytířích spojil mafiánskou oddanost rodině s věrností církvi, aby si členy pečlivěji zavázal. [celá zpráva]

Templářští rytíři působili od roku 2011 v mexickém státě Michoacán. Kontrolují v této části země obchod s kokainem a marihuanou a zcela ovládli obchod s amfetaminem. Věnovali se také prodeji lidských orgánů a nelegální těžbě rud. [celá zpráva]

Násilí, které provází rozsáhlé vojenské tažení proti drogovým kartelům, jež před sedmi lety zahájil bývalý prezident Felipe Calderón, si vyžádalo přes 80 000 mrtvých. V poslední době se ale podařilo zadržet nebo zlikvidovat několik vůdců těchto zločineckých organizací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám