Hlavní obsah

V USA po mohutném sesuvu nacházejí jen mrtvé, je jich už 24

– Seattle

Záchranáři v americkém státě Washington se stále prohrabávají masou bahna a snaží se vyprostit lidi zavalenými troskami po masivním sesuvu půdy. Počet obětí se nově zvýšil na 24. Stále se ale pohřešuje až 176 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři odklízejí trosky po sesuvu půdyVideo: Reuters

 
Článek

Sesuv v důsledku nedávných lijáků se udál v sobotu v okrese Snohomish necelých sto kilometrů od Seattlu. Půda zavalila části městeček Oso a Darrington na ploše o výměře zhruba 2,6 kilometru čtverečních. Záchranáři postupují pomalu, nánosy z trosek, kamení a bahna dosahují až šesti metrů výšky a oni musí prohledávat vše ručně.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři prohrábají až šestimetrový nános bahna, kamení a trosek ručně.

Drama místních obyvatel popsala stanice CNN, která také zveřejnila první telefonáty lidí na tísňovou linku. „Stojím na místě, slyším, jak zespod bouchají a křičí na nás,“ informoval Michael Landon dispečera s tím, že zával pohltil dům jeho souseda a další přes silnici.

Někteří lidé byli v šoku a netušili hned, co se děje. „Všechno je pryč, sebralo to domy. Můžete mi říct, co se stalo?“ křičela do telefonu jedna žena. Operátor jí musel vysvětlit, že jde o sesuv půdy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry sesuvu půdy u SeattluVideo: Reuters

Mezi těmi, kdo měli štěstí, a z trosek se dostali, byl čtyřletý Jacob Spillers, který byl v horním patře, když dům jeho rodiny zavalila zemina. Přežila i jeho matka. Jeho otec a tříletý sourozenec ale pod závalem zůstali.

Pátrači pokračují v hledání, zatím ale nikoho živého nenašli. V oblasti navíc nově hrozí záplavy kvůli přetrvávajícím silným dešťům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám