Hlavní obsah

Narkobaron nutil členy Templářských rytířů pojídat dětská srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de Mexico

Při iniciačních obřadech museli členové brutálního mexického narkokartelu Templářští rytíři pojídat dětská srdce. Vyplynulo to z výpovědí zadržených členů, o kterých informoval list International Business Times. V březnu zabitý narkobaron Nazario Moreno si tak zajišťoval loajalitu členů gangu.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Narkobaron Moreno byl zabit v březnu. Totožnost potvrdily otisky prstů.

Článek

„Při zasvěcování používali orgány, v tomto případě srdce, a nutili lidi, aby je v rámci iniciačního procesu snědli,“ řekl vyslanec federální vlády v Michoacánu Alfredo Castillo místnímu rozhlasu. Dodal, že se to dozvěděli detektivové od zadržených členů Templářských rytířů.

„Máme výpovědi některých lidí, kteří byli přítomni u toho, když Nazario Moreno přišel a řekl dalším, buď při iniciaci, nebo v rámci rituálu – dnes budeme jíst lidské srdce,“ řekl Castillo stanici Noticias MVS.

Podle něj srdce pocházela od dětí z okolí, které byly uneseny a jejichž orgány byly prodány gangům, které se věnují obchodování s nimi. I když se rytíři zaměřovali hlavně na obchod s amfetaminem, také provozovali nelegální těžbu železné rudy a dalších nerostů.

Foto: Eduardo Castillo, ČTK/AP

Nelegální důl provozovaný Templářskými rytíři

Moreno byl zabit  letos v březnu, ale mexická vláda už v roce 2010 oznámila, že ho zlikvidovala během dvoudenní přestřelky. Jeho tělo ale nebylo nalezeno. Přestože byl naživu, jeho tehdejší narkokartel La Familia Michoacana po zprávě oslabil. Moreno, zvaný El mas loco (ten nejbláznivější), proto sestavil novou skupinu Caballeros Templarios, která v oblasti ovládla obchod s amfetaminem. Postupně ovládla oblasti, které byly dříve pod kontrolou La Familie.

Zatímco La Familia Michoacana byla postavena tajně jako mafie spíše na tradičním pojetí „rodiny“, která se nesmí zradit, u Templářských rytířů Moreno využíval také náboženských symbolů. Členové tak měli být druhem boží armády, která měla bojovat, zemřít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám