Hlavní obsah

Devatenáctiletá satanistka se přiznala k vraždě nejméně 23 lidí

Sunbury (Pensylvánie)

Devatenáctiletá Miranda Barbourová z amerického státu Pensylvánie v rozhovoru pro místní deník Daily Item prohlásila, že zavraždila nejméně 23 lidí. V současnosti je spolu se svým manželem obviněna z vraždy muže, kterého kontaktovali přes inzerát. K vraždě se přiznala s tím, že zabila dalších nejméně 22 lidí, pak už prý oběti přestala počítat.

Foto: ČTK/AP

Miranda Barbourouvá

Článek

Vraždy podle svých slov páchala po celých Spojených státech a měly souviset s vykonáváním jakéhosi satanského kultu.

„Když jsem dostala dvaadvacátého, přestala jsem počítat,“ řekla v rozhovoru, který poskytla Daily Itemu ve vězení. Dodala, že o věci hovoří otevřeně, protože chce být upřímná.

Žaloba chce pro Barbourovou a jejího dvaadvacetiletého manžela Elyttea navrhnout trest smrti. Viní je z vraždy dvaačtyřicetiletého Troye LaFerrary, kterého vloni v listopadu kontaktovali prostřednictvím inzerátu na seznamce, přesně tři týdny poté, co se vzali.

Foto: ČTK/AP

Elytte Barbour

Barbourová se s LaFerrarou sešla a souhlasila, že s ním bude mít za sto dolarů pohlavní styk. Vyzvedla ho v nákupním centru, zatímco její muž čekal na zadním sedadle auta.

„Měl špatné řeči a pak se věci vymkly kontrole,“ uvedla. „Říkám vám, že ubodán být neměl. Můj manžel ho měl jen uškrtit,“ dodala.

Poprvé prý vraždila ve 13 letech

Barbourová v rozhovoru uvedla, že první zkušenost s vraždou učinila už ve věku pouhých třinácti let, krátce poté, co se přidala k přívržencům aljašské satanistické sekty. Její vůdce ji prý vzal s sebou, když se chystal zabít člověka, který mu dlužil peníze.

„Řekl mi, že je na mně, abych ho zastřelila. Já ale nesnáším zbraně, nepoužívám je. Nezvládla jsem to, tak si stoupnul za mě, chytil mi ruce a spoušť jsme stiskli společně. Od té doby pokračuju v zabíjení,“ řekla.

Většina těchto vražd se podle ní stala na Aljašce, ale oběti prý má také v Texasu, Severní Karolíně a v Kalifornii. „Mohu vás navigovat podle mapy, kde je najdete,“ pochlubila se.

Bez výčitek

Ve svém interview Barbourová odmítla, že by si kvůli svým činům dělala jakékoliv výčitky. Naopak prohlásila, že by to udělala znovu.

Její matka novinám řekla, že Barbourovou ve čtyřech letech znásilnil strýc, který si za to odseděl 14 let.

Pensylvánští policisté kontaktovali své kolegy v ostatních státech i FBI, aby se tvrzení Barbourové prošetřila. Zatím není jasné, zda mají nějaké poznatky o tom, že by měla mít na svědomí jinou vraždu než tu, z které je obviněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám