Hlavní obsah

Kanadu a východ USA sevřou mrazy, teplota klesne na minus 38 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Česku panuje teplé počasí a Velkou Británii ochromují záplavy, severovýchod USA a Kanada se musí připravit na arktické mrazy. Teploty mají klesat pod minus 30 stupňů Celsia, přičemž v okolí města Quebec se očekává až minus 38 stupňů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Torontu naměřili v pátek historicky nejnižší teplotu pro tento denVideo: Reuters

 
Článek

Sněhové bouře si vyžádaly už nejméně 11 obětí. Problémem je mrazivý vítr, kvůli kterému se pocitově zdají mrazy ještě vyšší, než ve skutečnosti jsou. Nynější vítr je podle meteorologů nejmrazivější za poslední dvě desetiletí.

Rozmary počasí, se kterými se severoamerický kontinent od čtvrtka potýká, vyvolaly chaos v dopravě. Jízda po namrzlých silnicích je obzvláště nebezpečná, několik vážných nehod si již vyžádalo lidské životy.

V Torontu v pátek klesla teplota na minus 34 stupňů Celsia, což byla pro daný  den rekordní hodnota.

V New Yorku 24 tisíc pluhů, zrušeny tisíce letů

Ve městech jako je Boston, Washington či Filadelfie jsou silničáři a technické služby v neustálém nasazení. Do ulic New Yorku již vyrazilo na 24 000 pluhů a dalších vozidel, které s odklízením přívalů sněhu nyní pomáhají.

Letový portál FlightAware hlásí, že v pátek bylo v USA zrušeno více než 3000 letů, dalších 11 000 mělo zpoždění. Nejpostiženější letiště jsou v New Yorku a Chicagu. Letadla se musí podrobovat zdlouhavému odmrazování a mnohá poté kvůli špatné viditelnosti čekají několik hodin na povolení ke startu. Mnohá letiště proto do odletových hal rozmístila lehátka, aby cestujícím během čekání umožnila si zdřímnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Kanadu trápí arktická zima, vařící voda se před očima mění v mlhuVideo: LiveLeak.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám