Hlavní obsah

Střelba na letišti v Los Angeles si vyžádala nejméně jednu oběť

– Los Angeles • Aktualizováno

Policisté v pátek v podvečer středoevropského času evakuovali mezinárodní letiště v Los Angeles kvůli střelbě v jednom z terminálů, při které zemřel člen ostrahy. Spekuluje se ale i o druhé oběti, kterou by podle listu Los Angeles Times mohl být střelec. Policie ale oznámila, že útočníka postřelila a zadržela a že zranění utrpěli tři lidé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba na letišti v LAVideo: Reuters

 
Článek

Střílelo se v bezpečnostní zóně na terminálu 3. Hasiči později hovořili o sedmi zraněných, z nichž šest skončilo v nemocnicích. Povaha zranění prozatím není známa.

Střelba se podle svědků ozvala z míst bezpečnostní kontroly. Útočník měl vytáhnout pušku střílet na člena ochranky. Los Angeles Times uvedl, že střelec na letišti pracoval jako člen bezpečnostních sborů.

Evakuováni byli kromě cestujících v hale i lidé z letadel, která se už chystala odletět. Cestující od terminálu odvážely autobusy, další šli pěšky.

„Postávali jsme tam, když kdosi začal střílet. Zaslechl jsem dohromady možná osm, deset výstřelů,“ řekl svědek Nick Pugh.

Cestující Robert Perez popsal pro stanici CBS2, že halou najednou pobíhali letištní pracovníci s tím, že na místě je muž se zbraní. „Slyšel jsem rány, všichni se vrhali na zem,“ řekl muž, který se chystal letět s aerolinkami Virgin, jež část letiště, kde se incident udál, využívají. Lidé podle Pereze začali panikařit.

Letiště bylo na čas uzavřeno. Devět letů byly zrušeny, desítky dalších nabraly zpoždění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám