Hlavní obsah

V jezeře v Oklahomě našli dvě auta se šesti mrtvolami, ležela tam 40 let

– Oklahoma City • Aktualizováno
Novinky, rei

V odlehlé části na jihozápadě amerického státu Oklahoma nalezla policie šest lidských koster. Ostatky ležely několik desetiletí ve dvou automobilech na dně jezera Foss u stejnojmenné vesnice s pouze 157 obyvateli. Není jasné, jak se vozy do vody s odstupem téměř deseti let dostaly, uvedla stanice NBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na dně oklahomského jezera našli dvě auta se šesti mrtvolamiVideo: Reuters

 
Článek

Obě auta lokalizovali náhodou minulý týden dálniční policisté, kteří v místě testovali nový sonar. Vozy ležely na bahnitém dně ve čtyřmetrové hloubce vedle sebe. „Objevili jsme je hned, když jsme kolem jeli poprvé,“ popsal policejní příslušník George Hoyle.

Teprve při úterním vyzvedávání vraků se zjistilo, že ukrývají lidské ostatky. Okresní šerif Bruce Peoples oznámil nález šesti těl. Zatím bylo údajně identifikováno jen jedno, ale policie jméno dotyčného člověka zatím tají, dokud nebude vyšetřování u konce a neuvědomí příbuzné.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Jedním z nalezených automobilů je Chevrolet Camaro. Ten v místě zmizel v listopadu 1970. Jeli v něm tři středoškoláci ve věku 16 a 18 let. Vyšetřovatelé tehdy spekulovali, že teenageři cestou na zápas amerického fotbalu v Elk City odbočili k jezeru Foss, aby si zde zalovili.

Druhý vůz může podle šerifa Peoplese mít spojitost se zmizením auta se dvěma nebo třemi lidmi, které bylo na počátku 60. let naposledy spatřeno v deset mil vzdálené obci Canute.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám