Hlavní obsah

Případ zavražděného černocha dál Američany dráždí, protestovali ve stovce měst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Ve víc než stovce amerických měst protestovali lidé proti osvobozujícímu rozsudku v případu usmrceného černošského mladíka Trayvona Martina. V New Yorku vedla protest chlapcova matka Sybrina Fultonová, v Miami pak jeho otec Tracy Martin.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Protestní pochod v Miami

Článek

Neozbrojeného hocha zastřelil v únoru roku 2012 v Sanfordu na Floridě George Zimmerman, který byl minulý víkend floridským soudem zproštěn obvinění z vraždy s tím, že šlo o sebeobranu.

Rodinu zastřeleného hocha podpořil i prezident Barack Obama. V New York na její podporu vystoupili raper Jay Z se ženou, zpěvačkou Beyoncé.

Protesty organizuje známý černošský aktivista a obránce lidských práv Al Sharpton. " Chceme vyvinout tlak na vládu, aby chránila naše občanská práva," uvedl.

Protesty v Chicagu, Atlantě, Los Angeles a dalších městech byly tentokrát poklidné. Na začátku tohoto týdne se na některých místech vyhrotily, musela zasahovat policie a zadržet několik lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám