Hlavní obsah

Oklahomu po dvou týdnech opět zasáhlo tornádo, devět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oklahoma City
Aktualizováno

Americkou Oklahomu po necelých dvou týdnech opět zasáhlo tornádo. Ve městě Oklahoma City živel udeřil v pátek večer místního času. Během soboty počet obětí stoupl z pěti na devět. Jsou mezi nimi i dvě děti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oklahomu po dvou týdnech opět zasáhlo tornádoVideo: Reuters

 
Článek

Bouřkový útvar, který Oklahomu zasáhl, se podle agentury Reuters skládal z několika tornád. Podle amerických médií oblast okolo Oklahoma City zasáhlo od pátku celkem pět tornád, v nichž vichr doprovázený krupobitím dosahoval rychlosti 145 kilometrů za hodinu.

Ve městě jedno tornádo ničilo auta podél hlavní dálnice. Starosta Oklahoma City Mick Cornett prohlásil, že "z důvodů, které mu nejsou jasné, se vydalo na silnice mnoho lidí, což vytvořilo krajně nebezpečnou situaci".

Cestující na letišti byli posláni do podzemních tunelů a všechny lety byly zrušeny. Televizní kamery ukazují suť padající z nebe a meteorologové varují před "zvláště nebezpečnou situací". Záchranné práce brzdí povodně.

Tornádo má rovněž znovu zasáhnout město Moore, kde po něm 20. května zůstalo 24 mrtvých a stovky zraněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám