Hlavní obsah

Únosce Castro chtěl před lety spáchat sebevraždu a peníze odkázat obětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Ariel Castro, který před deseti lety v americkém Clevelandu postupně unesl tři ženy a celou dobu je věznil ve svém domě, se pokusil před devíti lety o sebevraždu. Nechal dopis na rozloučenou, v němž sám sebe označil za sexuálního predátora a obvinil své rodiče, že ho zneužívali. Informovala o tom stanice CBS.

Foto: John Gress, Reuters

Ariel Castro u soudu

Článek

V dopise, který byl nalezen v domě, kde Michelle Knightovou, Ginu DeJesusovou a Amandu Berryovou věznil, uvedl, že jako dítě byl svými rodiči týrán a zneužíván a jeho strýc ho znásilnil. V dopise na rozloučenou napsal, že si přeje, aby veškerý jeho majetek byl rozdělen mezi tři vězněné ženy.

Castro si také zapisoval podrobnosti únosu všech tří žen. "Jsou tady proto, že udělaly chybu, když nastoupily do auta k naprosto neznámému člověku," napsal si Castro.

S Berryovou zplodil dokonce dítě, šestiletou Jocelyne. Ta byla osvobozena v pondělí spolu s ženami.

Castro se snažil spáchat sebevraždu v roce 2004, tedy chvíli poté, co unesl poslední dívku; Ginu DeJesusovou.

Dvaapadesátiletý Castro stanul ve čtvrtek před soudem, který stanovil kauci na osm miliónů dolarů (asi 157 miliónů korun). Před soud přišli i jeho dva bratři. Byli ale propuštěni, protože se neprokázalo, že by měli se zločiny něco společného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Únosce tří žen a jeho dva bratři předstoupili před soudVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám