Hlavní obsah

Američtí policisté zveřejnili záznam komunikace při záchraně žen z Castrova domu

– Cleveland

Ariel Castro v Clevelandu před deseti lety unášel dívky poté, co je nalákal do svého auta pod příslibem, že je odveze domů. Napsal to ve středu server deníku USA Today. Mezitím clevelandská policie zveřejnila audiozáznam z policejní záchrany unesených žen v Castrově domě.

Policie zveřejnila rozhovor dispečerky s policistou při zásahu v ClevelanduVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Operátorka v policejním ústředí na záznamu posílá policisty v terénu do ulice Seymour Avenue s tím, že odtamtud volala žena, jež se představila jako Amanda Berryová, kterou unesli před deseti lety. „Mohla by to být pravda,“ hlásí následně policista. O chvíli terénní hlídka hlásí: „Našli jsme je. Našli jsme je“. Policista pak doplňuje, že v domě jsou další dvě ženy a jedna holčička.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Deset let pohřešovaná Američanka přivolala policii telefonemVideo: Reuters

Ariel Castro unesl Michelle Knightovou, Amandu Berryovou a Ginu DeJesusovou v rozmezí let 2002 až 2004. Castro Berryovou unesl den před jejími 17.  narozeninami, zrovna se vracela z práce v Burger King. Podle USA Today jí nabídl odvoz a do auta ji vlákal se slovy, že jeho syn také pracuje pro tento restaurační řetězec.

Prvním dvěma dívkám Castro nabízel odvoz domů, Ginu DeJesusovou ale pozval k sobě. Poprvé ji oslovil, když vedle něj v autě seděla i jeho dcera. Pak se vrátil už bez ní a Ginu nalákal dovnitř.

Sousedé už dříve popsali, že Castro byl k dětem v sousedství milý a pozorný a ony ho zbožňovaly. [celá zpráva]

Dívky skončily v Castrově sklepě spoutané v řetězech. Clevelandská televize WKYC uvedla, že věznitel dívky surově bil, nechal je hladovět a vyhrožoval jim zabitím. Berryová mu porodila dnes šestiletou holčičku Jocelyn. Rodila do plastové dětské vaničky. Castro jí měl vyhrožovat smrtí, jestli novorozeně zemře.

Castro podle stanice opakovaně znásilňoval všechny dívky. Knightová údajně otěhotněla pětkrát, ale vždy potratila, když jí Castro přestal dávat jídlo a bil ji pěstí do břicha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unesená DeJesusová a Berryová se vrátily ke svým rodinámVideo: Reuters

Castro má také z manželství, které ztroskotalo nedlouho předtím, než začal unášet školačky, 31letého syna Anthonyho a zmíněnou dceru Emily. Té je 25 roků a v současnosti si odpykává trest 25 let vězení za pokus o vraždu své dcerky – po odchodu otce dítěte se snažila 11měsíční nemluvně podřezat.

Amanda Berryová a Gina DeJesusová se už vrátily ke svým rodinám, Michelle Knightová zůstává v nemocniční péči. Castro byl obviněn z únosů a znásilnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám