Hlavní obsah

Hackeři ukradli důvěrná data známých osobností, nechybí bankovní výpis Michelle Obamové

Los Angeles
Aktualizováno

Množství amerických celebrit i politiků v USA se stalo terčem počítačových pirátů, kteří ukradli důvěrné informace týkající se jejich osob a zveřejnili je na internetu. Oběťmi se staly zpěvačky Beyoncé či Britney Spearsová, ale i první dáma Michelle Obamová a její předchůdkyně Hillary Clintonová. Obamové ovšem hackeři vzkázali, že ji „stále milují“.

Foto: ČTK/AP

První dáma USA Michelle Obamová

Článek

„Vinu dávej manželovi, Michelle. Tebe pořád milujeme,“ hlásá vzkaz na doméně Exposed.su, kde hackeři citlivá data publikovali. Stránky uvádějí kromě jiného telefonní čísla manželky amerického prezidenta Baracka Obamy, ale i výpisy z bankovního konta a úvěrového účtu.

Foto: Exposed.su

Hackeři zveřejnili i osobní data Michelle Obamové

Mezi postiženými je řada dalších včetně bývalé šéfky diplomacie a první dámy USA Hillary Clintonové. Na síti se objevily i finanční údaje o řediteli FBI Robertu Muellerovi a obětí se stal i viceprezident Joe Biden. Mezi poškozenými celebritami nechybí dědička části hotelového impéria Hilton Paris Hiltonová, herci Mel Gibson a Ashton Kutcher, zpěvačky Beyoncé a Britney Spearsová a herečka a modelka Kim Kardashianová. Dalšími na seznamu jsou jména miliardáře Donalda Trumpa, herce a bývalého guvernéra Kalifornie Arnolda Schwarzeneggera a ministra spravedlnosti Erika Holdera.

Americké ministerstvo spravedlnosti zvláště zarazilo, že se na internetu objevily i některé osobní údaje, které by někdo mohl zneužít k získání falešné identity. Týká se to hlavně čísla sociálního pojištění, jež je obdobou českého rodného čísla.

"Lidé jsou na nás naštvaní. Nejlepší slovo, jakým mohu situaci popsat, je hrůza," řekl po odhalení internetových stránek s citlivými údaji policejní důstojník Andrew Smith, který řídí vyšetřování případu v Los Angeles.

Reklama

Výběr článků

Načítám