Hlavní obsah

Přívaly sněhu ochromily Chicago i Washington

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Sněhová bouře, která v USA řádí už několik dní, dorazila ve středu ráno do Washingtonu, kde hustě sněží a napadnout může až 25 centimetrů sněhu. Ve Virginii, kde může napadnout až metr sněhu, guvernér vyhlásil stav nouze. Už v úterý sníh paralyzoval Chicago.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Středozápadem USA se přehnala sněhová vániceVideo: Reuters

 
Článek

Přestože ve Washingtonu jsou teploty nad nulou, byl vyhlášen nejvyšší stupeň pohotovosti a do ulic vyjelo všech dvě stě sypačů. Horší je situace ve Virginii, kde mokrý a těžký sníh přetrhal dráty elektrického vedení. Přímo ve Washingtonu, ve Virginii a v Západní Virginii se ocitlo bez proudu čtvrt miliónu odběratelů.

Foto: Brian Hill, ČTK/AP

Odklízení sněhu na předměstí Chicaga

Horší situace je v Chicagu, kde na místním mezinárodním letišti O´Hare v úterý napadlo 15 centimetrů nového sněhu, a muselo být zrušeno na 900 letů. Dalších 240 letů bylo zrušeno na jiném chicagském letišti Midway.

Celkem bylo v postižených  oblastech zrušeno 1600 letů. Uzavřeny byly školy a doma zůstalo 954 000 žáků a studentů.

Foto: Jim Young, Reuters

Sníh ochromil Chicago

Sníh postihl už v neděli a v pondělí středozápad USA. V minnesotském Lake City napadalo od nedělního rána na třicet centimetrů sněhu a v Langdonu v Severní Dakotě skoro 40 centimetrů. V Coloradu se vytvořily až metrové závěje.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám