Hlavní obsah

Policisté se v přestřelce střetli s vraždícím exkolegou na útěku

Los Angeles

Policisté se v Kalifornii v úterý v přestřelce střetli s bývalým policistou Christopherem Dornerem. Muž je na útěku poté, co zabil nejméně tři lidi. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na policejní zdroje.

Foto: Reuters

Christopher Jordan Dorner

Článek

Podle agentury AP se střet odehrál v horách severozápadně od Los Angeles. Přestřelka vypukla poté, co se Dorner vloupal do jednoho z domů, svázal majitele a ukradl jim auto, uvedl list The Los Angeles Times.

Zda se policii podařilo Dornera zadržet, zatím není jasné. Podle informací deníku The Los Angeles Times byli při přestřelce zasaženi dva policisté. Jejich zdravotní stav zatím není známý.

Slíbil pomstu

Dorner v prohlášení na Facebooku slíbil "krevní mstu vůči celému jihokalifornskému bezpečnostnímu sboru" za to, že byl od policie propuštěn. Tvrdí, že byl propuštěn, když si stěžoval na to, že žena, která ho školila, brutálně kopla zadrženého schizofrenika. Jjeho kariéru u bezpečnostních sborů podle jeho slov překazili rasističtí kolegové.

Dorner byl ve středu označen za podezřelého z vraždy dcery vysloužilého kapitána losangeleské policie a jejího snoubence. Otec zabité dívky zastupoval Dornera během disciplinárních slyšení.

Ve čtvrtek pak Dorner střílel na dvojici policistů v Riverside asi 100 kilometrů východně od Los Angeles, jednoho z nich zabil a druhého vážně zranil. Také se zapletl do přestřelky se dvěma losangeleskými policisty, kteří měli poskytnout ochranu osobě, jež je jedním z Dornerových předpokládaných cílů. Policie nyní střeží padesát lidí, které by bývalý příslušník amerického námořnictva Dorner mohl chtít zabít.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám