Hlavní obsah

Falešná teta prvňáčka zastřeleného v Newtownu klamala dárce

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hartford

Před soudem v Hartfordu v americkém státě Connecticut ve čtvrtek stanula 37letá žena, která se po masakru prvňáčků ve městě Newtown vydávala za tetu jednoho ze zastřelených dětí. Oklamaní dárci jí pak posílali peníze na údajný charitativní účet, informovala agentura AP.

Foto: Facebook

Obviněná Nouel Albaová a oběť masakru v Newtownu Noah Posner

Článek

Nouel Albaová z newyorského Bronxu dárcům zasílala zprávy prostřednictvím SMS a vývěsek na Facebooku, aby posílila zdání, že je součástí truchlící rodiny. Jednomu z oklamaných lidí, kteří chtěli rodině pomoci, do telefonu tvrdila, že viděla tělo svého šestiletého synovce Noaha Posnera, protože v newtownské škole pomáhala s jeho identifikací.

„Vůbec se netěším na to, že uvidím rakev. To nás dnes všechny zničí. Má v těle 11 střel,“ psala v jedné zprávě o chystaném pohřbu. V další pak uváděla, že ji při návštěvě příbuzných obětí v Newtownu objal i prezident Barack Obama.

Do Newtonu přiletěl Barack Obama, lidé uctívají památku obětí květinami a plyšákyVideo: Novinky/Reuters

Albaová, která čelí obvinění z podvodu a lhaní vyšetřovatelům, se u soudu bránila tvrzením, že o darovaných penězích na jejím účtu neměla tušení. Nikoho prý nenabádala k tomu, aby jí nějaké příspěvky posílal.

Není jasné, kolik lidí Albaová podvedla, všechny peníze nicméně posléze vrátila. Nyní jí hrozí až pět let ve vězení a pokuta čtvrt miliónu dolarů (4,7 miliónu korun). Je stíhána na svobodě poté, co ve čtvrtek složila kauci 50 000 dolarů (zhruba 950 000 korun).

Při masakru v Newtownu zabil 20letý Adam Lanza dvacet dětí a šest učitelů. Již předtím doma zastřelil svoji matku. Po činu ve škole zbraň obrátil proti sobě a svůj život ukončil výstřelem do hlavy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám