Hlavní obsah

Nechápu, proč střílel, omluvil se otec útočníka z Newtownu rodinám obětí

• Aktualizováno

Otec Adama Lanzy, který v pátek ve škole v americkém Newtownu zastřelil 26 lidí, není s to pochopit, proč k tragédii došlo. Rodinám obětí, mezi nimiž převažují malé děti, se prostřednictvím médií omluvil. Do města se chystá americký prezident Barack Obama.

Foto: ČTK

Adam Lanza na snímku z roku 2005

Článek

"Naše rodina truchlí se všemi, které tato strašná tragédie zasáhla," uvedl Peter Lanza, jehož 20letý syn Adam je podle dosavadního vyšetřování tím, kdo střílel. Vyšetřován byl i starší syn, ten ale zřejmě se střelbou neměl nic společného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila identitu obětí školního masakru v NewtonuVideo: Reuters

Úřady už také potvrdily, že útočník nejprve zabil svou matku a po masakru ve škole obrátil zbraň proti sobě. Masakr má tedy celkem 28 obětí. Vyšetřovatelé se zatím snaží o útočníkovi zjistit bližší podrobnosti, mají patrně už i představu o jeho motivu.

Foto: ČTK

Adam Lanza (třetí zprava) na snímku ze školy

"Žádná slova nemohou přesně vyjádřit, jak jsme tím zlomeni," pokračoval útočníkův otec. Rodina prý nechápe, jak se taková věc mohla stát. "I my si tu otázku klademe," řekl a dodal, že rodina s úřady plně spolupracuje na objasnění tragédie.

Bílý dům oznámil, že prezident Barack Obama přijede do Newtownu, aby tam uctil památku obětí a setkal se s jejich rodinami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám