Hlavní obsah

Tyhle volby byly jen švindl a výsměch, nemáme demokracii, šílí Donald Trump

Novinky, Jakub Kynčl
Aktualizováno

Miliardář Donald Trump patří mezi ty osoby, které nejsou s výsledky amerických voleb ani v nejmenším spokojené. Krátce poté, co informovala televize Fox News a další média o tom, že Ohio zřejmě připadne Obamovi a ten zřejmě obhájí svůj post, začal posílat na sociální síť Twitter jednu rozhořčenou zprávu za druhou.

Foto: Profimedia.cz

Rozhořčený Donald Trump

Článek

"Tohle přece nemůžeme dopustit, měli bychom pochodovat na Washington a zastavit tuhle šaškárnu. Náš národ je zcela rozdělený," byla jedna z mnoha zpráv, kterou Trump na Twitteru zveřejnil.

Trump, který minulý měsíc nabídl Obamovi pět miliónů dolarů na charitu podle jeho výběru, pokud zveřejní své záznamy ze studií a žádosti o pas, neboť chtěl dokázat, že se nenarodil v USA, se poté rozpovídal ještě daleko více.[celá zpráva]

"Bojujme jako lvi a zastavme tuto obrovskou a nechutnou nespravedlnost. Svět se nám směje," zněla další zpráva.

"Naše země je ve vážných problémech, v jakých ještě nikdy nebyla," znělo dál Twitterem.

Trump se setkal s odporem

Hollywoodské hvězdy ovšem rychle přispěchaly se zprávami, které Trumpovy výroky odsuzovaly. Pustila se do něj Whoopi Goldbergová či třeba Alec Baldwin.

Trumpa asi navíc jistě nepotěší ani to, že Obamův tweet "Další čtyři roky" se stane zřejmě nejsdílenější zprávou Twitteru všech dob, a překoná tak i zprávu Justina Biebera "Odpočívej v pokoji, Avalanno. Miluji tě," kterou vyjádřil svůj smutek nad úmrtím své šestileté fanynky Avalanny Routhové, která podlehla rakovině.

Foto: Reuters

Obama tweet celek

Trump Obamu nesnáší

Miliardář, který měl za první ženu Češku, se nijak netají odporem k Obamovi. Snažil se dokázat, že se Obama nenarodil na území USA, a nemůže tedy být prezidentem Spojených států. Na Havaj dokonce poslal detektivy, aby to zjistili.

Když Obama ukázal rodný list, vtipkoval, že se Trump může nyní vrátit ke zjišťování podstatných věcí, třeba k tomu, zda přistání na Měsíci bylo předstírané. I po poslední výzvě si Obama neodpustil vtipkování na Trumpův účet, když řekl, že se to datuje do dob, kdy spolu vyrůstali v Keni a on byl lepší v běhu. Obama pak dodal, že ve skutečnosti se s Trumpem nikdy osobně nesetkal.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Obama vyhrál a zůstává prezidentem

Demokrat Barack Obama vyhrál prezidentské volby v USA v těsném souboji s republikánským vyzyvatelem Mittem Romneym. Obama se tak po Billu Clintonovi za...

Obamovi gratulovala většina státníků

Okamžitě po znovuzvolení poblahopřáli Baracku Obamovi významní státníci. V první řadě to byli evropští politici. Následoval i Peking a Moskva.

Výběr článků

Načítám